logo-mini
Klaus Pichler, Golden days

Zlati dnevi

Klaus Pichler (fotografije), Clemens Marschall (tekst)

Otvoritev 7. september ob 19h

7. september – 6. oktober 2017

Samostojna razstava Zlati dnevi Klausa Pichlerja je rezultat dolgoročnega projekta, ki ga je fotograf izvedel skupaj s piscem Clemensom Marschallom. Duet je štiri leta sistematično iskal, dokumentiral in raziskoval izginjajoče dunajske gostilne, beznice – ali kot jim pravijo njihovi gostje sami – brloge, ki zaradi posledic urbanizacije in napovedanih restrikcij eden za drugim zapirajo svoja vrata. Ti nepovabljenim gostom običajno skriti prostori predstavljajo vzporedni svet in poslednje zatočišče družbenih obstrancev, kamor večina strank prihaja z enim samim namenom – da se opije, pogosto pa tudi podleže posledicam prekomernega pitja alkohola. Z dovoljenjem njihovih lastnikov in gostov, ki so jima omogočili infiltracijo in avtentičen pogled od znotraj, sta avtorja dokumentirala njihov vsakdan. Pichler je fotografiral goste, njihovo dnevno rutino ter vso dramo, ki jo s seboj prinaša vsakodnevna alkoholna omama, Marschall pa je z lastniki lokalov naredil intervjuje, da bi zajel še njihov pogled. Vizualni in tekstovni material sta predstavila tudi v knjigi z naslovom Golden Days Before They End, ki je izšla pri ugledni švicarski založbi Edition Patrick Frey.

Klaus Pichler (1977) je fotograf, ki v svojem avtorskem delu razvija dolgoročne projekte, v katerih se osredotoča na skrite aspekte vsakdanjega življenja. Njegove fotografske serije so v obliki fotografskih knjig objavili založniki, kot so Fotohof, Anzenberger Edition in Edition Patrick Frey. Avtorja zastopata Galerija Anzenberger, Dunaj, Avstrija, in Galerija Rockelmann &, Berlin, Nemčija. Živi in dela na Dunaju, Avstrija.
www.kpic.at

Clemens Marschall (1985) je publicistični in kulturni raziskovalec. Od leta 2007 je delal kot producent in gostitelj Avstrijske nacionalne radijske postaje Ö1. Je ustanovitelj in urednik revije Rokko's Adventures, svoje prispevke pa je objavil v več revijah in antologijah. Živi in dela na Dunaju, Avstrija.
www.rokkosadventures.at