Drugačni svetovi – regionalni natečaj za mlade fotografe

Drugačni svetovi (Mlada sodobna fotografija) je mednarodni natečaj, namenjen predstavitvi kreativnih ali ustvarjalnih dosežkov na področju sodobne fotografije. Začel se je kot pobuda Photona – Centra za sodobno fotografijo iz Ljubljane – in spodbuja, vrednoti in predstavlja mlade, še ne uveljavljene in nastajajoče generacije umetnikov in fotografov. Ob pomoči sodelujočih strokovnjakov, natečaj spodbuja ideje o drugačnosti, raznolikosti in kritični misli.

Vsako leto je žirija izbere do 10 umetnikov, ki se predstavijo na skupinski razstavi. Med njimi tudi tri nagrajence/nagrajenke, od katerih prvo uvrščeni/a prejme produkcijska sredstva v višini 1000 €. Po predstavitvi v Ljubljani, gre razstava na turnejo (v letu 2017 je bil / bo prikazana na Dunaju, v Budimpešti in Bratislavi). Razstavo spremlja katalog s predstavitvami vseh izbranih umetnikov, ki se ga distribuira na različnih regionalnih prizoriščih.

Natečaj je odprt za avtorice in avtorje do 35. leta starosti (vključujoč letnik rojstva 1981), ki živijo in delujejo v državah zahodnega Balkana / nekdanje Jugoslavije (Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Črna Gora, Kosovo, Makedonija) in CEE regije (Estonije, Latve, Litvije, Češke, Slovaške, Poljske, Madžarske, Romunije in Bolgarije) ali prihajajo iz teh držav in delujejo v mednarodnem prostoru.

Organizator: Photon – Center za sodobno fotografijo
Sodelujoči partner: CUK Kino Šiška
Najava natečaja: 15. junij 2017
Rok za prijave: 15. september 2017
Kandidati bodo o rezultatih natečaja obveščeni najkasneje do 1. 10. 2017.
Razstava v Photonu – Centru za sodobno fotografijo in Kinu Šiška se bo odvijala med 6 .11. in 1. 12. 2017.

Kontaktne informacije: Jasna Jernejšek:
E: jasna@photon.si
T: +386 59 977907 (ponedeljek – petek od 12 do 18. ure)

Jaka Bulc, Steelerton, 2015