logo-mini
Klaus Pichler, Golden Days Before They End

Zlati dnevi preden se končajo

Klaus Pichler (fotografije), Clemens Marschall (besedila)
Otvoritev 7. september ob 19. uri
7. september – 6. oktober 2017

 

Samostojna razstava Zlati dnevi preden se končajo Klausa Pichlerja je rezultat dolgoročnega projekta, ki ga je fotograf izvedel skupaj s piscem Clemensom Marschallom. Duet je štiri leta sistematično iskal, dokumentiral in raziskoval izginjajoče dunajske gostilne, beznice – ali kot jim pravijo njihovi gostje sami – brloge, ki zaradi posledic urbanizacije in napovedanih restrikcij eden za drugim zapirajo svoja vrata. Ti nepovabljenim gostom običajno skriti prostori predstavljajo vzporedni svet in poslednje zatočišče družbenih obstrancev, kamor večina strank prihaja z enim samim namenom – da se opije, pogosto pa tudi podleže posledicam prekomernega pitja alkohola. Z dovoljenjem njihovih lastnikov in gostov, ki so jima omogočili infiltracijo in avtentičen pogled od znotraj, sta avtorja dokumentirala njihov vsakdan. Pichler je fotografiral goste, njihovo dnevno rutino ter vso dramo, ki jo s seboj prinaša vsakodnevna alkoholna omama, Marschall pa je z lastniki lokalov naredil intervjuje, da bi zajel še njihov pogled. Vizualni in tekstovni material sta predstavila tudi v knjigi z naslovom Golden Days Before They End, ki je izšla pri ugledni švicarski založbi Edition Patrick Frey.

Klaus Pichler (1977) je fotograf, ki se v svojem ustvarjanju osredotoča na avtorske fotografske serije. Predstavljene so bile na številnih razstavah in objavljene v obliki fotografskih knjig založnikov, kot so Fotohof, Anzenberger Edition in Edition Patrick Frey. Avtorja zastopata dunajska galerija Anzenberger in berlinska galerija Rockelmann &. Živi in dela na Dunaju, Avstrija.
www.kpic.at

Clemens Marschall (1985) je publicist in raziskovalec na področju kulture. Od leta 2007 dela kot producent in voditelj na avstrijski nacionalni radijski postaji Ö1. Je ustanovitelj in urednik revije Rokko's Adventures, njegova prispevki pa so bili objavljeni v številnih revijah in antologijah. Živi in dela na Dunaju, Avstrija.
www.rokkosadventures.at

 

FOTOGRAFIJE IZ PREDSTAVITVE KNJIGE IN OTVORITVE