logo-mini
Andrej Lamut, Nokturno, 2016

Sejem Art Market Budapest / Art Photo Budapest

12. - 16. oktober 2016
Center Millenaris, Budimpešta

Photon se tudi v letos predstavlja na sejmu za sodobno umetnost Art Market Budapest, v okviru katerega poteka tudi vzporedni sejem za fotografijo Art Photo Budapest. Gre za edini sejem avtorske fotografije v srednji in vzhodni Evropi, kjer ima Galerija Photon posebno vlogo partnerja, Dejan Sluga pa je dodatno angažiran kot programski svetovalec sejma.

V sklopu petdnevnega dogajanja bodo v Photonovem razstavnem prostoru v sklopu kuratorskega koncepta z naslovom Notranje pokrajine prikazana dela treh slovenskih umetnikov: Rajka Bizjaka, Petra Koštruna in Andreja Lamuta. Ti fotografski ustvarjalci različnih generacij in različnih ustvarjalnih pristopov v svojem izhodišču izkazujejo ekspresivni in tudi eksperimentalni pristop do fotografije, ki presega tako tehnično-formalne kot konceptualno-vsebinske konvencije medija. V njihovih delih se hkrati odraža bogat notranji imaginarni svet, ki pogosto presega enoznačno racionalno označbo.
Photon pa sodeluje tudi s svojo dunajsko podružnico, preko katere predstavljamo dela treh madžarskih umetnikov: Anikó Robitz, Bálinta Szombathyja in Károly Minyó Szerta. Vsi omenjeni avtorji bodo na razširjeni stojnici Photona ustrezno predstavljeni tudi z dodatnim knjižnim in kataloškim materialom.