Sejem Vienna Contemporary

22. - 25. september 2016
Marx Halle, Dunaj

 

Photon se tudi v letos predstavlja na Vienna Contemporary, enem od najprestižnejših sejmov za sodobno umetnost v Srednji Evropi. V sklopu petdnevnega dogajanja bodo v Photonovem prostoru v okviru kuratorskega koncepta z naslovom Prostori okoli fotografije prikazana dela štirih umetnikov: Markusa Guschelbauerja, Marka Lipuša, Alena Ožbolta in Bojana Salaja.

Vsi omenjeni likovni in fotografski ustvarjalci v svojem kreativnem snovanju uporabljajo različne in zelo nekonvencionalne pristope k fotografiji, medtem ko so njihova dela po pravilu večmedijska in tako vselej na meji med različnimi umetniškimi disciplinami in mediji.

Sejem sodobne umetnosti Vienna Contemporary prinaša obsežen izbor avstrijskih, vzhodnoevropskih in širše mednarodnih galerij, kjer bo v štirih sejemskih dneh predstavljenih več tisoč umetniških del več kot petstotih umetnikov, tako mladih in vzhajajočih kot tudi izkušenih in uveljavljenih imen.

Na sejmu sodeluje 112 galerij iz 28 držav, kar postavlja Vienna Contemporary med najbolj prominentne umetnostne sejme v regiji, saj ponuja kar najširšo paleto sodobne umetnosti iz Avstrije, največjo koncentracijo vzhodnoevropskih galerij na globalni ravni in neskončen porast mednarodnega spektra s posebnim fokusom na razvijajočih se umetnostnih trgih.