logo-mini

Video večer: “Biografija”

projekcija filmov in videov

VIDEO IZBOR BIOGRAFIJA - FOTOGALERIE WIEN 2014

V petek, 6. marca ob 19. uri

Lepo vabljeni na Video večer z naslovom Biografija, ki predstavlja sodobno video produkcijo po izboru Fotogalerie Wien iz Dunaja.

Phillip Warnell (UK) / Tiago Casanova (PT) / Ahu Dural (AT/DE/TR) / Christian Kurz, Maria Porsch, Bastian Schwind & Flo Staffelmayr (AT/DE/FR) / Stephanie Winter (AT)

Sodobni Jaz je pod pritiskom. Svoj osebni kapital mora postaviti v kompleksen odnos med tehnološko ekspanzivnimi družabnimi omrežji in samo-iniciirano igro, ki jo zahteva sodobni neoliberalizem. Sodobni Jaz mora biti tako afektiven kot efektiven. Poleg tega se mora le-ta nenehno soočati s dejstvom, da so njegovi ali njeni osebni podatki vse bolj javni. Leta 2014 je bila osrednja programska tema Fotogalerie Wien, naslovljena Biografija, posvečena umetniškim delom, ki se poglobljeno ukvarjajo s kompleksnimi vprašanji življenjskih izkušenj. Kuratorska ekipa, ki je vselej delovala v tesnem dialogu s sodelujočimi umetniki, je tako razvila tridelno serijo razstav s podnaslovi Jaz, Mi in Ti.

Trilogija Biografija je sestavljena iz treh delov: Jaz, Mi in Ti. Prvi del se posveča avtobiografiji, to je posameznikovim izkušnjam otroštva, družine, bolezni in verovanja. Projekt Biografija – Mi se naslanja na posameznika v širši okolju družine, družbe in države, medtem ko Biografija – Ti predstavlja uživaška, kritična, analitična in de-konstruktivna dela, ki ustvarjajo biografijo, presegajočo introspekcijo posameznika.

www.fotogalerie-wien.at