logo-mini

Video večer s Postajo DIVA: Zvonka T Simčič

Pogovor z avtorico in projekcija v sreda, 6. november 2019, ob 19. uri v Galeriji Photon.

 

Postaja DIVA na drugem letošnjem Video večeru v Galeriji Photon gosti umetnico Zvonko T Simčič. Predstavila bo svojo umetniško prakso, ki vključuje raznoliko rabo videa, od videopoezije in performansa do videoinstalacij in videodokumentacije. Spregovorili bomo tudi o skupnostnem projektu Hiša na hribu in predstavljanju (video)umetnosti izven galerijskega prostora.

 

Dogodek bo povezovala sodelavka Postaje DIVA Vesna Bukovec, ki je v preteklih letih skupaj z Metko Zupanič (Zavod Kolektiva) v galeriji Photon organizirala serijo dogodkov Video večer / Video Evening.

 

Zvonka T Simčič je intermedijska in videoumetnica. Vsa njena dela so močno povezana z družbenim prostorom, v katerem živi. V svojih novomedijskih delih postaja »živa« akterka – performerka. Leta 2001 je ustanovila CrossCommunityCreation, zavod za produkcijo sodobne umetnosti in projekte družbenega raziskovanja (Zavod CCC). Zadnjih pet let razvija projekt Hiša na hribu, kjer raziskuje sodobno umetnost v povezavi s kulturno in naravno dediščino.

Zvonka T Simčič na Postaji DIVA

Produkcija: SCCA–Ljubljana in Galerija Photon

Fotografije dogodka

 

Zvonka T Simčič, V naročju, performance and in video installation, Jože Plečnik’s Church of St. Michael on the Marshes, Ljubljana, 2014. Photo: Irena Petrič