Pogovor z avtorico in projekcija v sredo, 6. novembera 2019, ob 19. uri v Galeriji Photon.

Postaja DIVA na drugem letošnjem Video večeru v Galeriji Photon gosti umetnico Zvonko T Simčič. Predstavila bo svojo umetniško prakso, ki vključuje raznoliko rabo videa, od videopoezije in performansa do videoinstalacij in videodokumentacije. Spregovorili bomo tudi o skupnostnem projektu Hiša na hribu in predstavljanju (video)umetnosti izven galerijskega prostora.

Dogodek bo povezovala sodelavka Postaje DIVA Vesna Bukovec, ki je v preteklih letih skupaj z Metko Zupanič (Zavod Kolektiva) v galeriji Photon organizirala serijo dogodkov Video večer / Video Evening.

Zvonka T Simčič je intermedijska in videoumetnica. Vsa njena dela so močno povezana z družbenim prostorom, v katerem živi. V svojih novomedijskih delih postaja »živa« akterka – performerka. Leta 2001 je ustanovila CrossCommunityCreation, zavod za produkcijo sodobne umetnosti in projekte družbenega raziskovanja (Zavod CCC). Zadnjih pet let razvija projekt Hiša na hribu, kjer raziskuje sodobno umetnost v povezavi s kulturno in naravno dediščino.
Zvonka T Simčič na Postaji DIVA

Produkcija: SCCA–Ljubljana in Galerija Photon

 

Fotografije dogodka

Zvonka T Simčič, V naročju, performans in video instalacija, Plečnikova cerkev Sv. Mihaela, Barje, 2014. Foto: Irena Petrič