PHOTONOVE NOVICE

  • Antonio Živkovič

Fotonični trenutki 2020

ZARADI EPIDEMIJE FESTIVAL ODPADE. Spodaj lahko vseeno preberete nekaj več o planiranem programu. ...

Naloži več

MEDNARODNE NOVICE

International Center of Photography – ICP (Mendarodni center za fotografijo) je razglasil letošnje zmagovalce nagrade Infinity Award

[directlink href="https://www.bjp-online.com/2020/05/icp-infiity-awards-2020/"]ICP je prvič v času svojega delovanja priredil virtualno podelitev nagrad Infinity Award, za letošnje nagrajence. Nagrade so prejeli  Don McCullin, Hannah Reyes Morales, Nadine Ijewere, in The 1619 Project revije The New York Times Magazine‘s

Natečaj za 2. mednarodni študentski bienale umetnostnih knjig [s]BUK2

[directlink href="https://croatian-photography.com/en/open-call-for-the-2nd-international-student-biennial-of-art-of-book-sbuk2/"]Dom kulture Studentski Grad (DKSG), v sodelovanju s Fakulteto uporabnih umetnosti (FPU) v Beogradu in z Galerijo Artget Kulturnega centra Beograd, razpisuje natečaj za uvrstitev na 2. študentski bienale umetnostnih knjig. V selekcijo spadajo tudi foto-knjige. Rok za prijavo je 1. julij 2020.

Platforma LensCulture predstavlja natečaj Izbira kritikov 2020 (Critics’ Choice 2020)

[directlink href="https://www.lensculture.com/photo-competitions/critics-choice-2020"]Mednarodni natečaj Izbira kritikov 2020, predstavlja največjo žirijo do sedaj, sestavljeno iz mednarodno priznanih 20 kritikov iz področja fotografije, ki bodo v končni izbor natečaja uvrstili kar 60 fotografov. Le-te čakajo atraktivne nagrade in visoka medijska izpostavljenost. Rok za prijavo je 24. Junij 2020.

Umetnost gledanja umetnin

[directlink href="https://www.magnumphotos.com/arts-culture/art/elliott-erwitt-the-art-of-looking-at-art/"]Na mednarodni muzejski dan 2020, ki je potekal 18. maja, Magnum predstavlja nabor fotografij Elliotta Erwitta, ki na humorne in cinične načine prikazujejo ljudi pri gledanju umetnin, ter poznanih stavb.

Getty Images – štipendije za kreativce

[directlink href="https://wherewestand.gettyimages.com/gi_grants/creatives-in-quarantine/"]Medijsko podjetje Getty Images bo v štipendijah dodelilo $20.000 (18.230 €), desetim krativcem v različnih poklicih, ter z različnimi nivoji izkušenj, ki delujejo tudi med karanteno. Posamezna štipendija bo znašala $2000 (1820 €). Rok za prijavo je 8. junij 2020.

Naloži več

Prijavi se na novičnik

Za vaše osebne podakte bomo skrbeli skladno z našimi Pravnimi določili.