PHOTONOVE NOVICE

  • Elí Joteva, 3rd place winner DW 2018, Biogram Blueprints, 2018

Drugačni svetovi 2020

Mednarodni natečaj za mlade fotografe/inje iz Srednje in Vzhodne Evrope (CEE). Natečaj za mlade in uveljavljajoče se ustvarjalce ...

Naloži več

MEDNARODNE NOVICE

Revizija dvoumnosti v fotografiji

[directlink href="https://www.magnumphotos.com/arts-culture/revisiting-ambiguity/"]Stuart Franklin skoz analizo treh fotografij od Elliotta Erwitta, Dore Maar in Alexa Majolija preučuje negotovost v fotografiji.

Finalisti za izbor nagrade Kraszna-Krausz Book Awards

[directlink href="https://www.bjp-online.com/2020/07/announcing-the-shortlistees-of-the-kraszna-krausz-book-awards/"]Naznanjeni so bili finalisti 35. edicije priznane nagrade za foto knjigo Kraszna-Krausz Book Awards. Zmagovalci bodo naznanjeni na virtualni prireditvi septembra, v The Photographers’ Gallery, v Londonu.

Festivali fotografije v avgustu 2020

[directlink href="https://phmuseum.com/news/august-photography-festivals-2020"]V nekaterih evropskih državah, kjer so restrikcije zaradi koronavirusa manj stroge, je v avgustu mogoče obiskati nekaj zanimivih festivalov fotografije. Več na povezavi.

Nagrada za fotožurnalizem Carmignac: 10 let reportaže

[directlink href="https://www.bjp-online.com/2020/07/carmignac-photojournalism-award-10-years-of-reportage/"]Retrospektivna razstava nagrade prikazuje primere obsežnejših reportaž zadnjega desetletja - od trgovanja z ljudmi, vojnih con in krčenjem Arktike in Amazonskega gozda.

LensCulture – Natečaj na temo “potovanja” 2020

[directlink href="https://www.lensculture.com/photo-competitions/journeys-2020"]Natečaj je namenjen fotografiji, ki raziskuje široko temo “potovanja”. Oddajte svojo interpretacijo teme in si pridobite možnost za mesto na razstavi v Parizu. Rok za oddajo je 19. avgust 2020.

Naloži več

Prijavi se na novičnik

Za vaše osebne podakte bomo skrbeli skladno z našimi Pravnimi določili.