logo-mini
Balazs Deim, Flying Object, Space, 2017
Balazs Deim, Flying Object, Space, 2017

Drugačni svetovi 2018

Banhegyesy Antal (HU) / Balazs Deim (HU) / Ora Hasenfratz (HU) / Eli Joteva (BUL) / Magda Kuca (PL) / Marin Mešter (CR) / Matko Meštrović (CR) / Zuzana Pustaiova (SK) / Rina Vukobratović (SR) / Primož Zorko (SI)
16. 11 - 11.12. 2018

 

Otvoritev z razglasitvijo zmagovalcev bo v petek, 16. novembra ob 19. uri v Galeriji Photon.

 

Skupinska razstava Drugačni svetovi 2018 predstavlja projekte desetih izbranih avtorjev Photonovega natečaja za mlade in uveljavljajoče se ustvarjalce (do 35 let) na področju sodobne avtorske fotografije z območja CEE regije. Njihova aktualna produkcija ponuja vpogled v najnovejše tendence sodobne fotografije v tej regiji. Natečaj nima predpisane teme, zato mednarodna žirija med izbrano deseterico uvršča dela, ki izkazujejo originalnost, nekonvencionalnost ter inovativnost tako v formalnem pristopu kot v izboru tem in konceptov.

 

O tokratnem izboru avtorjev/ic je odločala mednarodna komisija v sestavi dr. Peter Konschake (fotograf in ustanovitelj STP Galerie v Greifswaldu v Nemčiji, ki predstavlja vzhodnoevropsko umetnost s fokusom na fotografiji), Gerhard Gross (projektni vodja organizacije Kulturvermittlung Steiermark v Gradcu, umetnik, kurator in organizator fotografskega bienala Photo Graz - Styrian Photo Biennale) in Dejan Sluga (direktor in programski vodja Galerije Photon v Ljubljani in na Dunaju). Prva nagrada Luka Koper Photography Award prinaša 1.000€ podpore za produkcijo ter samostojno razstavo v Galeriji Photon. Zmagovalec/-ka bo razglašen/-a na otvoritvi.

Nagrajenci:
1. nagrada: Balázs Deim, Space, 2017
2. nagrada: Zuzana Pustaiova, Family Album, 2018
3. nagrada: Elí Joteva, Biogram Blueprints, 2018

 

Fotografije otvoritve

 

Pokrovitelja razstave sta
Luka Koper - Generalni spoznor natečaja za mlado fotografijo regije CEE - Drugačni svetovi 2018
in Studio Okvir iz Ljubljane.