Photon se predstavlja na sejmu Art Market Budapest / Art Photo Budapest.

Našo stojnico lahko obiščete od 3.-6. oktobra 2019.

V sklopu sejma Art Market Budapest / Art Photo Budapest Galerija Photon predstavlja dela večih slovenskih sodobnih umetnikov/fotografov: Žige Kariža, Tomaža Tomažina, ter umetniškega dvojca Nika Oblak & Primož Novak. Vabimo vas, da se nam v dneh med 3. in 6. oktobrom pridružite na stojnici številka 401 v hali D centra Millenaris.

Predstavljeni avtorji:

 

Žiga Kariž

Žiga Kariž (Ljubljana) je slovenski vizualni umetnik, ki deluje na presečišču klasične vizualne umetnosti, predvsem slikarstva, konceptualne umetnosti in novih medijev. Svoja dela razstavlja mednarodno po vsem svetu. Od leta 2010 poučuje na Akademiji za likovno umetnost. Kariž izvira iz konceptualnega slikarstva, vendar uporablja tudi druge medije, kot so fotogografija. V svojem delu se osredotoča na koncept podobe in na ideologije, ki so vgrajene v njene strukture.

Ziga-Kariz-Paradise-2018_photon

Tomaž Tomažin

Tomaž Tomažin (1971, Ljubljana) je diplomiral iz kiparstva na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost (2000), kjer je končal tudi podiplomski študij novih medijev in kiparstva (2004). Predstavil se je na številnih samostojnih (Mesec fotografije, Sokolski dom, 2010; Center in Galerija P74, Likovni salon Celje, 2007; Galerija A+A, Benetke, 2006 idr.) in skupinskih razstavah (Moskovski bienale sodobne umetnosti 2009; Mednarodni grafični bienale, MGLC Ljubljana, 2008; Slovenska umetnost 1995−2005, Moderna galerija in drugod). Za dela Tomaža Tomažina je značilno, da manipulirajo vidno, njegov namen pa je predvsem spodbuditi razmislek o identiteti posameznika v sodobni družbi.

Tomaž-Tomažin,-Try-to-Levitate,-2010_Photon

Nika Oblak & Primož Novak

Nika Oblak & Primož Novak (Ljubljana) kot tandem na področju sodobne umetnosti delujeta od leta 2003. Oba sta po koncu študija na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani izobraževanje nadaljevala v Berlinu. Njuna dela so bila predstavljena na uglednih prizoriščih sodobne umetnosti po vsem svetu: Sharjah Biennial (UAE), Japan Media Arts Festival, Tokio (JP), Istanbul Biennial (TR), Biennale Cuvee, Linz (AT), Transmediale Berlin (DE), FILE Sao Paulo (BR) idr. Prejela sta številne štipendije in nagrade, med drugim nagrado CYNETART, ki jo podeljuje Trans-Media-Akademie Hellerau v Dresdnu (DE) in leta 2017 nagrado Beli Aphroid Multimedijskega centra Kibla.

Nika-Oblak-&-Primoz-Novak-Coming-Soon-2008-2009_3_photon