Mednarodni natečaj za mlade fotografe/inje iz Srednje in Vzhodne Evrope (CEE).

Natečaj za mlade in uveljavljajoče se ustvarjalce na področju sodobne avtorske fotografije, ki ga organizira Galerija Photon – Center za sodobno fotografijo iz Ljubljane, letos poteka že osmič zapored.

Natečaj je odprt za avtorice in avtorje do 35. leta starosti (vključujoč letnik rojstva 1985), ki delujejo na področju CEE regije (Albanija, Bolgarija, Bosna in Hercegovina, Češka, Črna Gora, Estonija, Hrvaška, Kosovo, Latvija, Litva, Madžarska, Severna Makedonija, Poljska, Romunija, Slovaška, Slovenija, Srbija) in Avstrije, oziroma prihajajo iz teh držav, delujejo pa v mednarodnem prostoru.

Z natečajem vzpodbujamo avtorsko fotografijo, zato bodo višje ovrednotena dela, ki izkazujejo originalnost, nekonvencionalnost ter inovativnost tako v formalnem pristopu kot v izboru tem in konceptov. Natečaj nima predpisane teme. Sprejemamo dela, ki sodijo v široko paleto fotografskih in s fotografijo povezanih praks
(fotografija, foto-montaža, foto-kolaž, foto-instalacija, apropriacija najdenih fotografij, itd.).

Prva nagrada prinaša 1.000€ podpore za produkcijo ter samostojno razstavo v Galeriji Photon v letu 2021. Izbrani deseterici avtorjev/ic se pokrije do 200€ produkcijskih sredstev, njihova dela pa bodo predstavljena na skupinski razstavi v Ljubljani in na Dunaju.

ŽIRIJA

O izboru avtorjev in del bo odločala štiri-članska mednarodna žirija v sestavi Olja Triaška Stefanović (vodja oddelka za fotografijo na VSVU v Bratislavi) ter Špela Pipan (kuratorica v Galeriji Photon). Preostala dva člana žirije sta še v procesu potrditve.

Elí Joteva, 3rd place winner DW 2018, Biogram Blueprints, 2018

PRIJAVA NAJ VSEBUJE:

• Avtorski portfolio največ dveh zaključenih avtorskih projektov ali projektov v procesu, vsak lahko vsebuje največ 20 fotografij, v resoluciji vsaj 1800 pikslov po daljši stranici v PDF ali JPG formatu.
• Vsebinska utemeljitev projektov (obvezno v angleškem jeziku) do 1500 znakov. • Kratko biografijo prijavitelja/ice.
• Dodatne tehnične specifikacije: formate in dimenzije del, optimalni način predstavitve v razstavnem formatu.

POŠILJANJE PRIJAVE

Celotna prijava naj bo zapakirana v eni zip datoteki in naj bo poimenovana po principu:
Ime_Priimek_NaslovProjekta.zip
Zip datoteko pošljite preko prijavnega obrazca na https://bit.ly/DW2020apply
V primeru morebitnih težav pri oddajanju prijave nam prosim to javite na info@photon.si.

ROK ZA PRIJAVO

Prijavitelji/ce naj prijave pošljejo najkasneje do srede, 30. septembra 2020, do polnoči.
Kandidati bodo o rezultatih natečaja obveščeni najkasneje do srede, 14. oktobra 2020.

RAZSTAVA

Izbrani avtorji bodo predstavljeni na skupinski razstavi v Galeriji Photon, ki se bo odprla predvidoma v začetku novembra 2020 (točen datum bo še potrjen). Razstava bo pospremljena z manjšim razstavnim katalogom. Po Ljubljani bo razstava potovala v Galerijo Photon na Dunaju, po možnosti pa tudi v druga evropska mesta partnerjev projekta. Selekcija natečaja je bila leta 2018 predstavljena na Dunaju ter na Mesecu fotografije v Bratislavi, leta 2019 pa v Fotogalerie im Rathaus v Gradcu.

NAŠ KONTAKT

Za dodatne informacije smo na voljo na elektronskem naslovu: info@photon.si in tel. številki +386 59 977907 (delavniki, med 12. in 18. uro); kontaktna oseba: Špela Pipan.

RAZPIS V .PDF FORMATU

Prijavi se!