logo-mini

DRUGAČNI SVETOVI – 5. MEDNARODNI NATEČAJ ZA MLADE FOTOGRAFE IZ SREDNJE IN VZHODNE EVROPE (CEE)

ROK ZA PRIJAVO PODALJŠAN DO 22.9.2017!

Natečaj za mlade in uveljavljajoče se ustvarjalce na področju sodobne avtorske fotografije, ki ga organizira Galerija Photon – Center za sodobno fotografijo iz Ljubljane. Prva nagrada prinaša 1.000€ podpore za produkcijo ter samostojno razstavo v Galeriji Photon. Izbrana deseterica avtorjev/ic pa se bo predstavila na skupinski razstavi v Ljubljani, na Dunaju in drugod!

Natečaj je odprt za avtorice in avtorje do 35. leta starosti (vključujoč letnik rojstva 1982), ki delujejo na področju CEE regije (Albanija, Bolgarija, Bosna in Hercegovina, Češka, Črna Gora, Estonija, Hrvaška, Kosovo, Latvija, Litva, Madžarska, Makedonija, Poljska, Romunija, Slovaška, Slovenija, Srbija) oziroma prihajajo iz teh držav in delujejo v mednarodnem prostoru.

O izboru avtorjev in del bo odločala neodvisna mednarodna komisija v sestavi Branko Lenart (fotograf in nekdanji profesor na College of Art and Design in University of Applied Sciences Joanneum, Graz), Michaela Bosakova (Photon – Center za sodobno fotografijo, Dunaj), Jean-Luc Soret (kurator, Maison de la Photographie, Pariz) in Anja Zver (Kino Šiška, Ljubljana).

Natečaj nima predpisane teme. Sprejemamo dela, ki sodijo v široko paleto fotografskih in s fotografijo povezanih praks (fotografija, foto-montaža, foto-kolaž, foto-instalacija, apropriacija najdenih fotografij, itd.). Žirija bo višje ovrednotila dela, ki izkazujejo originalnost, nekonvencionalnost ter inovativnost tako v formalnem pristopu kot v izboru tem in konceptov!

Prijava naj vsebuje:

  •  avtorski portfolio največ dveh zaključenih avtorskih projektov ali projektov v procesu, vsak lahko vsebuje največ 20 fotografij, v resoluciji vsaj 1800 pikslov po daljši stranici v PDF ali JPG formatu,
  •  vsebinska utemeljitev projektov (obvezno v angleškem jeziku) do 1500 znakov;
  • kratka biografija prijavitelja/ice;
  • dodatne tehnične specifikacije: formate in dimenzije del, optimalni način predstavitve v razstavnem formatu;

Celotna prijava naj bo zapakirana v eni zip datoteki in naj bo poimenovana po principu Ime_Priimek_NaslovProjekta.zip
Pošlje se skupaj z prijavnim obrazcom.

Izbrani avtorji bodo predstavljeni na skupinski razstavi v Galeriji Photon in Kinu Šiška v Ljubljani, ki se bo odprla 6. 11. in bo trajala do 1. 12. 2017. Razstava bo pospremljena z manjšim razstavnim katalogom, po Ljubljani pa bo potovala na Dunaj in v druga mesta partnerjev projekta (v letu 2016 so jo gostili v Bratislavi, Hiša Fotograije in Budimpešti, Galerija Viltin).

Prijavitelji/ce naj prijave pošljejo najkasneje do 15. 9. 2017 22.9.2017 preko prijavnega obrazca http://bit.ly/DW2017apply

Za dodatne informacije smo na voljo na elektronskem naslovu: photon.centre@gmail.com in tel. številki +386 59 977907 ( delavniki, med 12. in 18. uro); kontaktna oseba: Jasna Jernejšek. Kandidati bodo o rezultatih natečaja obveščeni najkasneje do 1. 10. 2017.

RAZPIS V PDF FORMATU