logo-mini

PhotoSheets

Ob razstavi in izidu 6. številke fotozina REBUS bo v petek, 25. 1. 2019, v prostorih Galerije Photon potekal celodnevni dogodek s predstavitvami fotozinov iz Srednje Evrope.

Čez dan si bo možno ogledati in kupiti izvirne foto publikacije domačih in tujih avtorjev, zvečer pa bo organizirana okrogla miza s protagonisti fotozinovske scene. Dogodek je namenjen vsem, ki jih zanima fenomen zmeraj večje popularnosti in relevantnosti zine formata, ki predstavlja bolj surovo in eksperimentalno obliko ustvarjanja in tradicionalnega samo-založništva v sodobni fotografiji.

Ta dan bo za obiskovalce prireditve na voljo tudi poseben PhotoSheets popust na vse pro- dajne publikacije Galerije Photon, mnoge med njimi pa bodo na voljo tudi gratis!

REBUS / VOL. 06

Avtorja Matjaž Wenzel in Rene Maurin v fotozinu REBUS soočata podobo in besedo na na- čin, ki se izmika običajni ilustraciji teksta ali opisu podobe. Tokrat sta za izhodišče aktualne slikovno-tekstovne enigme vzela družbeno-političen pojav, ki spremlja človeštvo vse od pričetka civilizirane družbe, vendar dobiva, ob razvoju sodobne tehnologije, distopične ter vseprisotne razsežnosti.

PhotoSheets:
predstavitev fotozinov: petek, 25. 1. 2019 od 12.00 – 18.00
okrogla miza: ob 18.00
Pri izboru razstavljenih zinov sodelujemo z Dobro Vago.