logo-mini
Ana Grobler, Slovenija, Fable, 2005

Video večer – mednarodni videokolaži FemLink: Agresija

Četrtek, 6. 6. 2019, ob 20. uri v Galeriji Photon.

Sodelujejo: Evgenija Demnievska (Srbija), Vouvoula Skoura (Grčija), Luzia Simons (Brazilija), Viviana Berco (Argentina), Hiroko Okada (Japonska), Sara Malinarich (Čile), Evelin Stermitz (Avstrija), Ingrida Picukane (Latvija), Sabine Mooibroek (Nizozemska), Véronique Sapin (Francija), Maria Rosa Jijon (Ekvador), Tayeba Begum Lipi (Bangladeš), Amaranta Sanchez (Mehika), Eva Koch (Danska), C. M. Judge (ZDA), Alessandra Arno (Italija), Tanja Koistila (Finska), Maria Dominguez Alba (Španija), Ana Grobler (Slovenija), Elaine Frigon (Kanada), Alena Kupcikova (Češka), Seema Nusrat (Pakistan), Mesrure Melis Bilgin (Turčija), Anna Titovets (Rusija)
Ana Grobler, Slovenija, Fable, 2005

Ana Grobler, Slovenija, Fable, 2005

 

Vabljeni na video projekcijo in predstavitev knjige FemLink-Art. Zavod Kolektiva v sodelovanju z Galerijo Photon ponovno gosti mednarodni video projekt FemLink.

Leta 2005 sta umetnici C.M. Judge (ZDA) in Véronique Sapin (Francija) ustanovili mednarodno umetniško organizacijo FemLink, ki vključuje umetnice iz vsega sveta. Namen organizacije je pomagati umetnicam, ki ne živijo v Evropi ali ZDA, in ki imajo težje razmere za ustvarjanje in nimajo dostopa do primerne promocije in distribucije ter težje razstavljajo in predstavljajo svoja dela. FemLink sta zagnali z utopično idejo, da se po vsem svetu spletejo povezave med videoumetnicami in njihovimi deli.

Do danes je v projektu FemLink sodelovalo 145 umetnic iz 64 držav. Več kot 300 video del, ki so nastala posebej za FemLink, je zajetih v 12 tematskih videokompozij. Ob deseti obletnici FemLinka je izšel obširen zbornik FemLink-Art s predstavitvami del in umetnic.

Na tokratnem Video večeru predstavljamo zbornik FemLink-Art in prvega izmed kolažev FemLink, z naslovom Agresija. Po štirinajstih letih je tema še vedno aktualna.

Predstavitev video del (pdf)

Produkcija: Društvo/Galerija Photon
Koprodukcija: Zavod Kolektiva, FemLink

www.femlink.org