Galerija Photon in Postaja DIVA vabita na pogovor z umetnico in projekcijo, ki bo v sredo 19. aprila 2017, ob 19. uri. (dodaj v Google calendar)

Postaja DIVA, spletni in fizični arhiv video in medijske umetnosti pri SCCA-Ljubljana, v sodelovanju z galerijo Photon pripravlja predstavitve umetnic in umetnikov, ki so vključeni v arhiv. Na aprilskem video večeru bomo gostili umetnico Aleksandro Saško Gruden. Predstavila nam bo svoj dosedanji umetniški opus s poudarkom na video delih. Spregovorili bomo o ozadju nastanka posameznih del, o povezavah med videom, performansom in instalacijo, o akcijah v javnem prostoru, sodelovanju z drugimi umetniki in še čem.

Projekcije in predstavitev bo povezovala sodelavka Postaje DIVA Vesna Bukovec, ki je v preteklih letih skupaj z Metko Zupanič (Zavod Kolektiva) v galeriji Photon organizirala serijo dogodkov Video večer / Video Evening.

Aleksandra Saška Gruden (1970) je diplomirala iz kiparstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Je večdisciplinarna umetnica, ki uporablja alternativne strategije kot mehanizme, namenjene rekonstrukciji kulturnih identitet. Njena dela črpajo navdih iz konceptov javnih in zasebnih prostorov ter kolektivnih družbenih in kulturnih zgodovin.