logo-mini

Video večer s Postajo DIVA: Toni Poljanec

Pogovor z avtorjem in projekcija.

Četrtek, 18. april 2019, ob 19. uri

Postaja DIVA bo v letu 2019 pripravila dva Video večera v Galeriji Photon. Na prvem srečanju bo umetnik Toni Poljanec predstavil svoja video dela, dokumentarne in kratke filme ter projekte v nastajanju. Avtor je aktiven tudi kot član skupine Hupa Brajdič – zanimalo nas bo, kako se AV produkcija prepleta z večmedijskimi projekti skupine. Spregovoril pa bo tudi o svojih mentorskih izkušnjah na področju videa in o projektih videodokumentacije, ki jih pripravlja za različne naročnike (od podpornih nevladnih organizacij, muzejev, do gledališč).

Dogodek bo povezovala sodelavka Postaje DIVA Vesna Bukovec, ki je v preteklih letih skupaj z Metko Zupanič (Zavod Kolektiva) v galeriji Photon organizirala serijo dogodkov Video večer / Video Evening.

 

ZRASLA SI BOM KRILA

 

Toni Poljanec je rojen leta 1979 v Kranju. Zaključil je študij kulturologije na Fakulteti za družbene vede. Zanima ga širok spekter dejavnosti, od leta 2006 pa se večinoma ukvarja z dokumentarnim filmom in videom, z izobraževalnimi projekti za mlade ter s produkcijo video vsebin za naročnike. Je član produkcijske skupine Hupa Brajdič, ki se pretežno ukvarja z dokumentarnim filmom in s performansom.

Toni Poljanec na Postaji DIVA

 

FOTOGRAFIJE DOGODKA