logo-mini
Zuzana Pustaiova, Family Album

A new vision of debris v Budimpešti

Razstava A new vision of debris: Sodobni foto-kolaž gostuje v Budimpešti.

Zuzana Pustaiova, Family Album

A NEW VISION OF DEBRIS: SODOBNI FOTO-KOLAŽ

Razstava bo na ogled od 10. marca do 17. aprila 2020.

Budapest Photo Festival je vsakoletni dogodek, ki zaobjame razstavišča po celem mestu, Budimpešti. Osredotoča se na predstavitev klasičnih in sodobnih primerov fotografske umetnosti, tako na Madžarskem kot tudi na mednarodni foto-sceni. Festival si prizadeva k prepoznavnosti Budimpešte, kot mesta fotografije. Festivala se letošnje leto udeležujemo z razstavo A New Vision of Debris: Sodobni foto-kolaž, ki je bila premierno uprizorjena v Galeriji Photon v Ljubljani, junija 2019.

Skupinska razstava predstavlja mednarodni nabor avtorjev, ki v svoja dela vključujejo tehniko foto-kolaža. Opažamo, da je v zadnjih letih porast zanimanja za kolaž med umetniki, zlasti v fotografskem mediju, večje. Če je kolaž do pojava avantgardne umetnosti veljal za obrobno umetnost, se je v njenem času uveljavil kot diskontinuiteta tradicije ter kot metafora sodobnega, pospešenega življenja, o čemer priča tudi njegova relevantnost v sodobnem času.

Več o razstavi si lahko preberete tukaj.

Predstavljeni avtorji/ce: Alexandra Baumgartner, Caroline Heider, Herbert Hofer, Iosif Kiraly, Marko Lipuš, Aniko Robitz, Anita Witek in Metka Zupanič.

Razstavo lahko obiščete od ponedeljka do petka med 9. in 16. uro, v razstavnih prostorih Avstrijskega kulturnega foruma v Budimpešti.