logo-mini
Borut Peterlin

Borut Peterlin je diplomiral na praški akademiji lepih umetnosti Famu (1994-98) in naredil podiplomski študij na London College of Printing (2002-03). Leta 2000 je prejel štipendijo v benetonovem raziskovalnem centru komunikacij, Fabrica in začel sodelovanje z Olivierom Toscanijem V letu 2001 je bil soustanovitelj festivala Fotopub in njegov umetniški vodja naslednjih sedem let. Kot fotoreporter in fotourednik je sodeloval s tednikom Mladina več kot deset let.

Peterlinova strast do pionirskih fotografskih postopkov 19. stoletja, ga je pripeljala do muzeja George Eastman House v Rochestru, ZDA, kjer se je lahko učil neposredno od Marka Ostermana. Dandanes Peterlin izvaja fotografske delavnice po celi evropi. Leta 2015 je ustanovil nov fotografski dogodek Woodland Beyond Photography in sicer globoko v Kočevskem rogu.

Razstavljal je širom sveta, na razstaviščih, kot so Konica-Minolta Gallery, Tokijo, Japonska; K2 Gallery – lzmir, Turčija; Martin-Gropius-Bau, Berlin, Nemčija; Host Gallery, London, Velika Britanija; Kaunas Photo Festival, Litva; Doland Museum, Shanghaj, LR Kitajska; Photo Fringe Festival, Krakov, Poljska; Moderna galerija, Ljubljana med ostalimi.

www.borutpeterlin.com