TAM–TAMova Ulična galerija v koprodukciji z Galerijo Photon predstavlja razstavo Primoža Zorka: Ne bom tarnal.
Otvoritev v torek, 4. junija 2019, ob 17. uri.

Vegova ulica v Ljubljani

Galerija Photon bo v sodelovanju s TAM-TAMovo Ulično galerijo predstavila fotografska dela samostojnega umetnika, oblikovalca in fotografa Primoža Zorka (1983). Njegova dela so bila razstavljena na mnogih samostojnih in skupinskih razstavah doma in po svetu. Trenutno živi in dela v Ljubljani.

Ne bom tarnal

Tako življenje kot ustvarjanje umetnika Primoža Zorka sta močno zaznamovana z njegovo veliko strastjo, s surfanjem na valovih. Velikokrat se spopada z željo po surfanju in oceanu, ki mu zaradi geografske lokacije rojstnega kraja pogosto nista dosegljiva. Njegova izkušnja surfanja je zato ponavadi le posredna – bodisi na spletu v obliki algoritmov in vizualnih surf predstavitev napovedi valov, ali pa ustvarjena podzavestno, v obliki sanj. Včasih posredno izkušnjo ustvari z doma najdenimi in ustvarjenimi nadomestki, da bi to pomanjkanje lažje preživel. Daljše kot je pomanjkanje, večja je prisotnost njegovih sanj. Resnična izkušnja surfanja se počasi omeji na spomin in postane podzavestna. Nekaj kar se je začelo kot prijetno obujanje spominov, se s časom, postopoma spremeni v nočne more.

Projekt Ne bom tarnal govori o ljubezni in strasti, ki prežema vse nivoje posameznikovega obstoja. Avtor občuti to kot dvojnost med srečo in bolečino, med nebesi in peklom, med dnevom in nočjo, v enem.

In čeprav ne razumem svojih sanj
Vem, da nekje je upanje, je upanje,
je upanje.
Benjamin Celmentine, I Won’t Complain, 2015.

 

Fotografije otvoritve razstave

Primož Zorko