Postaja DIVA & Galerija Photon

Video večer s Postajo DIVA: Maja Hodošček
Pogovor z umetnico in projekcija

Sreda, 30. november 2016, ob 19. uri

[photo: Maja Hodošček, Rushing to my dance class, can’t talk, izsek iz videa, 2016]

Postaja DIVA, spletni in fizični arhiv video in medijske umetnosti pri SCCA-Ljubljana, v sodelovanju z galerijo Photon pripravlja predstavitve umetnic in umetnikov, ki so vključeni v arhiv. Na prvem video večeru bomo gostili videastko Majo Hodošček. Umetnica nam bo predstavila svoj dosedanji umetniški opus. Spregovorili bomo o ozadju nastanka posameznih del, o njihovem umeščanju v instalacije, o avtoričinem odnosu do dokumentarnega, o pedagoškem delu in še o čem.

Projekcije in predstavitev bo povezovala sodelavka Postaje DIVA Vesna Bukovec, ki je v preteklih letih skupaj z Metko Zupanič (Zavod Kolektiva) v galeriji Photon organizirala serijo dogodkov Video večer / Video Evening.

Maja Hodošček (1984) je diplomirala na Pedagoški fakulteti v Mariboru in magistrirala na Dutch Art Institutu v Arnhemu na Nizozemskem. Uporablja medij videa in instalacije, v svojem delu raziskuje socialne odnose skozi politiko sodelovanja in izmenjave, s posebnim poudarkom na reprezenetaciji v odnosu na dokumentarno. Svoje delo je predstavila na samostojnih (The Dreamers, Galerija Miroslav Kraljević, Zagreb, 2016, Potrebujemo naslov, Galerija Škuc, Ljubljana, 2015 …) in na skupinskih razstavah (Onkraj naše oble, 8. Trienale sodobne umetnosti, Moderna galerija, Ljubljana, 2016, South by South East. A Further Surface, Guangdong Times Museum, 2016, ­goEast – 16th Festival of Central and Eastern European Film, Wiesbaden, 2016, Travelling Communique, Muzej Istorije Jugoslavije, 2014…). Leta 2010 je prejela nagrado OHO.

Maja Hodošček na Postaji DIVA

Produkcija: SCCA, Zavod za sodobno umetnost – Ljubljana & Galerija Photon