16. – 19. 5. 2019

Galerija Photon vas vabi, da obiščete našo stojnico pod oznako D2 na sejmu Photo London, enem od vodilnih sejmov, posvečenih fotografski umetnosti v Evropi.

Sejem poteka v Sommerset House , na naslovu: Strand, London WC2R 1LA, od 16. – 19. maja 2019

Prav tako predstavljamo izbor kvalitetnih fotografskih knjig; posebej izpostavljamo monografijo Rudolfa Sikore: Sám s fotografiou / Alone With Photography.

PREDSTAVLJENI UMETNIKI

Vanja Bučan, Looking for Sadiq, 2018.
Vanja Bučan

Vanja Bučan, rojena v Sloveniji leta 1973. Živi in dela med Amsterdamom in jugovzhodno Evropo. Diplomirala na Kraljevi akademiji lepih umetnosti v Haagu, na oddelku za dokumentarno fotografijo. Že v času študija je producirala in razstavljala zaključene fotografske serije, ki definirajo njeno umestitev med dokumentarno in inscenirano fotografijo.

Stane Jagodič, Arch of Life, 1969-77.
Stane Jagodič

Stane Jagodič (rojen leta 1943) že od sredine 60. let aktivno deluje na različnih področjih likovne umetnosti. Po končani Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani leta 1970 je kmalu dosegel status enega najaktivnejših in najpomembnejših umetnikov v tedanji Jugoslaviji, ki je hitro vzpostavil lasten prepoznavni vizualni in konceptualni jezik.

Rudolf Sikora, No! No! Yes?, 1980.
Rudolf Sikora

Rudolf Sikora sodi že od začetka sedemdesetih let prejšnjega stoletja med najbolj izvirne predstavnike slovaške vizualne umetnosti. V obdobju normalizacije v nekdanji Češkoslovaški je bil dejaven na neformalni umetniški sceni. V svojem delu je izhajal iz lastne sinteze “nove senzibilnosti” in konceptualnega razmišljanja in jo pozneje obogatil s pobudami postmoderne. S temo globalne civilizacije in svetovne ekološke grožnje se je ukvarjal med prvimi umetniki v Evropi. Sikora je z uporabo diagramov, besedil, klicajev ter s fotografijo in fotomontažo razvil lasten način metaforičnega razmišljanja

Galeriji Photon že od začetka delovanja v letu 2003 posebno pozornost namenjamo sodelovanju z umetniki in umetnicami, ki delujejo na področju sodobne fotografije in povezovanju s partnerji iz regije Srednje in Jugovzhodne Evrope. Prav tako vsake dve leti v Ljubljani organiziramo festival sodobne fotografske umetnosti Fotonični trenutki – Mesec fotografije. S predanostjo fotografskemu mediju, Galerija Photon ostaja vodilna sila v predstavljanju fotografske umetnosti v vseh oblikah in funkcijah v Sloveniji in deluje kot center za sodobno fotografijo.